aromalogga2022

– vård och omtanke nära dig!

Sjukgymnastik

Våra sjukgymnaster är specialiserade på besvär från muskler, leder och ryggraden. De hjälper dig att analysera orsakerna till dina besvär och ger råd angående träning och behandling. Skriver remiss för röntgen och till ortoped när detta kan bli aktuellt, allt för att påskynda ett snabbt omhändertagande.

Vi erbjuder digital artrosskola!

Artrosskolan vänder sig till dig med artrosbesvär från höft, knä eller hand. Även du som har artros i andra delar av kroppen kan ha nytta av att genomgå artrosskolan, hör med din vårdgivare. Nu, på grund av pandemin, har vi ingen fysisk gruppverksamhet, men erbjuder våra patienter möjligheten att delta i artrosskolan digitalt!
Du kan komma igång med digital artrosskola genom att din fysioterapeut/sjukgymnast eller arbetsterapeut aktiverar dig. Utbildningen läggs då till som en e-tjänst via Stöd och behandling, på 1177. Här sker också en fortlöpande kontakt med vårdgivaren.

Innehållet i vår artrosskola följer Socialstyrelsens nationella riktlinjer vid grundbehandling av artros, både teori och praktik. Du får information om vad artros är, riskfaktorer, tillgänglig behandling och råd om egenvård. Du får den senaste informationen om forskning, förhållningssätt och behandling. Därefter erbjuds du ett individuellt utprovat träningsprogram som är anpassat efter att kunna utföras hemma.
Vid frågor kontakta fysioterapin eller arbetsterapin.

Våra sjukgymnaster har kompetens inom:

  • OMT steg 1 (läs mer om detta på www.fysioterapeuterna.se)
  • McKenzie (läs mer om www.mckenzie.se/patient)
  • Akupunktur (läs mer om på 1177)
  • IdrottsmedicinKinesiotejpning (läs mer om vad det är på www.wikipedia.org)

Tidsbokning och rådgivning
Telefon 010-243 27 00

Avboka eller ändra tid till besök på vårdcentralen senast en hel vardag (24 timmar) före besöket.
Detta gör du enkelt via 1177. Om du uteblir eller avbokar för sent får du betala en avgift.